
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
استفاده از اینترنت، دستگاههای تلفن همراه، رسانههای اجتماعی، موتورهای جستجو و سایر کانالها برای دسترسی به مصرفکنندگان را میتوان بازاریابی دیجیتال تعریف کرد. برخی از متخصصین حوزه بازاریابی، بازاریابی دیجیتال را مبحثی کاملاً جدید میدانند که برای نزدیک شدن به مشتریان و درک رفتار آنها، در مقایسه با بازاریابی سنتی نیاز به روشی جدید دارد.
تعریف دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی دیجیتال یا digital marketing یک کانال تعاملی به حساب میآید و طیف خاصی از مشتری را هدف قرار میدهد. به همین دلیل امروزه به شدت مورد توجه افراد و کسبوکارها قرار گرفته و استفاده از آن در حال افزایش است. درواقع بازاریابی دیجیتال هرگونه فعالیت تبلیغاتی است که بازخورد مشتریان و یا تعامل دوطرفه بین برند و مشتری را به همراه دارد و شامل مواردی مانند: تبلیغات نتیجه جستجو، تبلیغات ایمیل و توییتهای تبلیغاتی میشود.
لازم به ذکر است، بازاریابی اینترنتی با بازاریابی دیجیتال تفاوت دارد. بازاریابی اینترنتی شامل تبلیغاتی است که فقط در اینترنت وجود دارند، درحالیکه بازاریابی دیجیتال میتواند از طریق دستگاههای تلفن همراه، یک بازی ویدیویی و یا از طریق برنامههای تلفنهای هوشمند انجام شود.
در اصطلاح بازاریابی دیجیتال، تبلیغکنندگان معمولاً به عنوان منابع شناخته میشوند و مخاطبان هدف را معمولاً گیرنده مینامند. منابع اغلب گیرندههای کاملاً مشخص و تعریفشدهای را هدف قرار میدهند.
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ چیست؟
با وجود توسعه فناوری در عصر حاضر، توسعه دیجیتال مارکتینگ نیز امری اجتنابناپذیر است. اصطلاح بازاریابی دیجیتال در دهه ۱۹۹۰ برای اولینبار ابداع شد. شروع معماری سرور، کلاینت و محبوبیت رایانههای شخصی باعث شد برنامههای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) به فاکتور مهمی در فناوری بازاریابی تبدیل شوند. رقابت شدید، فروشندگان را مجبور کرد سرویسهای بیشتری (ازجمله دیجیتال مارکتینگ) را در نرمافزارهای خود بگنجانند. علاوهبراین، بازاریابان پس از تولد اینترنت قادر به داشتن دادههای عظیمی از مشتریان از طریق نرمافزار آنلاین eCRM بودند. این امر باعث شد تا اولین آگهی تبلیغاتی PPC یعنی کمپین «You Will» در سال ۱۹۹۴ ایجاد و منتشر شود و در چهار ماه اول ۴۴٪ از افرادی که تبلیغ را مشاهده کردند، روی آن کلیک کردند.
در دهه ۲۰۰۰، با افزایش تعداد کاربران اینترنت و تولد آیفون، مشتریان به جای مشورت با یک فروشنده، جستجوی محصولات و تصمیمگیری در مورد نیازهای خود را به صورت آنلاین آغاز کردند. این موضوع چالش جدیدی را برای بخش بازاریابی برندها ایجاد کرد و بازاریابها را ترغیب میکرد تا روشهای جدیدی را برای تلفیق فناوری دیجیتال در توسعه بازار پیدا کنند.
دیجیتال مارکتینگ در دهه ۲۰۱۰ پیچیدهتر شد. زیرا گسترش دستگاههایی که توانایی دسترسی به رسانههای دیجیتال را داشتند به طور قابلتوجهی رشد کرد. با توسعه رسانههای اجتماعی مانند LinkedIn، Facebook، YouTube و Twitter، زندگی روزمره مصرفکنندگان به شدت وابسته به تجارت الکترونیک شد. بنابراین، آنها انتظار داشتند برای جستجوی اطلاعات محصولات مورد نیازشان، یک تجربه کاربر یکپارچه در کانالهای مختلف داشته باشند. درواقع تغییر رفتار مشتری، تنوع فناوری بازاریابی را بهبود بخشید.
اهمیت استفاده از بازاریابی دیجیتال
احتمال پیدا کردن گروهی از مشتریان به شکل آنلاین بسیار بیشتر از زمانی است که بخواهید این کار را به صورت سنتی و محلی انجام دهید. درواقع با استفاده از دیجیتال مارکتینگ، میتوانید مخاطبان زیادی را به روشی جذب کنید که هم مقرونبهصرفه و هم قابل اندازهگیری باشد. امروزه بیش از ۴. ۴ میلیارد نفر در جهان از اینترنت استفاده میکنند و تقریباً ۳۰ درصد از مصرفکنندگان ترجیح میدهند از طریق کانالهای اجتماعی با برندهای تجاری ارتباط برقرار کنند.
از دیگر مزایای digital marketing میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
میتوانید با چشماندازهای خود در تعامل باشید.
میتوانید به یک بازار جهانی دستیابی داشته باشید.
میتوانید نسبت به روشهای سنتی بازاریابی، مبلغی را پسانداز کنید و با صرف هزینه کمتر به مشتری بیشتری برسید.
میتوانید مخاطبان خود را بشناسید و به آنها اجازه دهید شخصاً شما را بشناسند. این موضوع در ایجاد وفاداری به برند کمک خواهد کرد.
میتوانید بلافاصله پاسخهای تلاشهای بازاریابی خود را بررسی کنید.
انواع دیجیتال مارکتینگ
- پلتفرمهای رسانههای اجتماعی
- بازاریابی اینفلوئنسر
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی موتورهای جستجو (سئو)
- بازاریابی پرداخت بهازای کلیک (PPC)
- بازاریابی وابسته
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
در این بخش برخی از مهمترین ابزارهایdigital marketing که به شما در موفقیت استراتژی بازاریابیتان کمک خواهند کرد را ذکر میکنیم:
- Hubspot
- Ahrefs
- Proof
- Survey Anyplace
- Yoast
- Slack
- Trello
- Canva Business
- Google Adwords
- Google Analytics
- MailChimp
- Asana
- BuzzSumo
- MeetEdgar
- Buffer
- Hootsuite
مایل به ثبت دیدگاه هستید؟